16 Mart 2014 Pazar

Çınar Baby 9 Aylık

Çınar baby 9 aylık oldu. Yazarken ben bile şaşkınlıkla yazıyorum. Nasıl geçti daha dün gibi bu aylardaki hamilelik süreçlerini  hatırlıyorum. Zalim zaman diye boşa denilmiyor. Ne heyecan dolu bir 9 aylık bir  dönem yaşadım ve o heyecanla yaşamaya devam ediyorum.

Bu ayda rutin doktor kontrolümüze gittik.Çınar 9 kg 73 cm boyunda. Çok şükür her şey yolunda. Yemek düzeni ile ilgili doktorumuz artık sofra yemeklerine geçebilir  ama tuzsuz olmalı  mutlaka dedi. Pilav  makarna verebilirsiniz dedi. Birde bu ay  2 aşımız vardı. KKK ve Menerjit aşısı . Menerjit aşısı önemli ama ailelere bırakılan bir aşı. Doktorumuz menerjit aşısının içeriğinden bahsetti ve önemi büyük dedi. Bizde tabiki böyle önemli bir hastalığı önleyecek aşıyı yapılmasını istedik ve yapıldı. Çınar hiç ağlamadı.
Doktora şu soruyu sordum. 'Peki bu hastalığa yakalan çok çocuk var mı? Doktorumuz "Sosyoekonomik düzeyi düşük  ve kırsal bölgelerde yaşayan çocuklarda daha yoğun yaşanmakta"dedi. Ben bir  çocukta teşhis koymuştum Kadıköy de  ve o çocuğu da  kaybettik  dedi. Allahım evlatlarımızı korusun. Amin.

Hemen eve gelip makarna yaptım. Çünkü merak ediyordum  tepki verecek mi? Tadını beğenek mi? Evet Çınar baby makarnayı sevdi, parmakları ile ağzına itti:) Ne kadar  keyifle yedi görmeniz lazım:) O yedikçe ne kadar mutlu oluyorum bunu ancak anneler anlayabilir. Ne büyük mutluluk.

Çınarcım oyuncaklarınla çok keyifli vakit geçiriyorsun.
Kendin ,suluğundan su içebiliyorsun.
Uyku zamanında kendin uyuyabiliyorsun.
Hikaye anlattığımda çok dikkatli dinliyorsun.
Yemek zamanında sevdiğin ve sevmediğin şeyleri reddederek kararlılığını sürdürüyorsun.
Büyüdüğünü anlıyorum. Çünkü artık  ne istediğini net ifade ediyorsun.
 Uyandığında yatağından çıkmak için sesler çıkarıyorsun.
Hangi oyuncakla oynayacağını tepki vererek belirtiyorsun
Meyvelerden muz , yemeklerden tarhana çorbasını ve balığı severek yiyorsun.
Sebze çorbası ile halen aran pek iyi değil:(

Okuduğum yazılardan ,araştırmalarımdan dolayı Çınar ile Baby sensory bebek işaret dili derslerine katılmaya karar verdim ve uyguladım. Bilmediğim bir konuydu Bebek işaret dili. Ailecek gittik.Çınar öğretmeninin verdiği yönergeler ile çeşitli aktivitelere katıldı. Biz anne-baba olarak derse aktif olarak katıldık. Çok çok eğlendik. Çınar'ın grup içerinde nasıl davranacağını çok merak ediyordum. Çok başarılı geçti o yüzden çok mutluyum. Oğlumun gelişimini bir çocuk gelişimci olarak gözlemliyor, etkinlikler planlıyor ve kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum. Bu konuda oğlum çok şanslı.
Bende mesleğimi bir kez daha çok sevdiğimi hissettim o ortamda. Özlemiştim o renkli çocuk sesli ortamı. Yapılan etkinliklere Çınar yabancı olmadığı için bilinçli bir şekilde tüm etkinliklere katıldı. Öğretmeni "göz koordinasyonunu çok iyi sağlıyor, yönergeleri takip edip uyguluyor" dedi. Ne mutluluk  verici idi bir annenin bu sözleri duyması. Bebek işaret dili ise bizim içgüdüsel olarak, bilinçsiz  uyguladığımız  bilinçli bir uygulamaymış. Kelime ile eylemi aynı anda bebeğe sunmakmış. Şimdi daha bilinçli uygulayacağım. Bu bilgiyi de öğrendiğim içinde ayrıca mutluyum. Teşekkürler Baby Sensory


Çınar baby büyüdükçe yaptığımız etkinlikler artıyor. Çok keyif alıyoruz oğlumla.Oğlum ile aramızda çok güçlü bir bağ var. Onu çooooooooooooooook seviyorum. O şimdi mışıl mışıl uyuyor. Özledim şimdi gidip koklayacağım. Herşeyim, canımın içi, güzel suratım, bal bal ....
Sağlıkla büyü annecim.


Sevgiler.
ConsciousMom



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder